Na záver sezóny 2014/2015

Pred blížiacou sa ďaľšou sezónou by som sa rád obzrel za tou uplynulou. Po zmenách ktoré sme urobili na jej začiatku sme čakali ako sa to celé vyvŕbi. No a teraz s istým odstupom času môžme zhodnotiť, čo sa podarilo a čo nie. Záver sezóny 2014/2015 Liga sa rozšírila o 3 tímy, zaviedlo sa play off, skrátil sa hrací čas, celkovo sa liga predĺžila až do júna a zaviedli sa aj dvaja rozhodcovia.

Rozšírenie ligy patrí medzi podarené zmeny, aj keď jeden z nových tímov bol určite sklamním. Ostatné 2 nové tímy síce skončili na 6. a 7. mieste, avšak počas sezóny sa podstatne zlepšili a odohrali niekoľko vyrovnaných zápasov. Do ďalšej sezóny bude nutné s nimi počítať, aj keď prvá štvorica tímov je veľmi vyrovnaná a určite len tak ľahko medzi seba nikoho nepustia.

Tým, že je v lige viac tímov, musel sa skrátiť hrací čas a aj počet odohratých zápasov jedného tímu sa znížil. Myslím, že hrací čas je v poriadku a tých pár minút nikomu nechýbalo. Určite je dobre aj to, že jeden tím nehral 3 zápasy za jeden deň a niekedy aj všetky za sebou ako prvú sezónu. Na druhej strane zase 2 tímy odohrali len 1 zápas, čo tiež nebolo ideálne. Celkovo považujem ale tento systém za dobrý. Dalo by sa namietať, že keby hráme o hodinu dlhšie, tak by sme stihli ešte jeden zápas a tým pádom by všetky tímy odohrali po 2 zápasoch v jedno kolo, ale na druhej strane zo skúseností nielen v lige, ale aj v rôznych turnajoch viem, že posledné zápasy (a to bývajú finále, resp. dôležité zápasy) strácajú na atmosfére, pretože väčšina fanúšikou odíde domov. Čo je logické, asi nechcú stráviť celú sobotu v telocvični.

Play off bolo pre mňa trochu sklamaním. Musím priznať, že ako hráč nepostupujúceho tímu som sa nezúčastnil ani jedného playoff zápasu, takže nemám právo kritizovať ostatných, ktorí tiež neprišli. Možno bolo aj dosť fanúšikov, to posúdiť neviem. Skôr mi ide o organizáciu. Fakt to nebolo ľahké pre zainteresovaných zorganizovať. Čo všetko sa dialo tu rozpisovať nebudem, ale určite je do budúcnosti čo zlepšovať! Myšlienka play off ako taká je dobrá, musíme len popracovať na prístupe hráčov.

Tým, že sa liga hrala o mesiac dlhšie, finálové zápasy sa hrali už v čase prvých dovoleniek a za vyšších teplôt vzduchu, takže v telocvični je už poriadne dusno. Táto zmena nebola asi najlepšia. Skôr by som uvítal odohrať 2 turnaje v máji alebo apríli. Tým pádom by sa playoff zhutnilo a jeho atmosféra by snáď lepšie gradovala.

No a posledný bod sú rozhodcovia. Podľa mňa sme s rozhodcami tento rok boli úspešnejší oproti prvému ročníku. Určite pomohlo, že sú dvaja rozhodcovia. Tento krok vidím pozitívne. Aj keď by sa nám zišlo viac rozhodcov, problém je ich nájsť. Takto sa často stávalo, že hráč po odohratí zápasu musel hneď pískať a potom zasa hrať a nemal čas na oddych, prípadne občerstvenie. Ich výkony mi neprináleží komentovať. Podľa mňa sa snažili a ako každý, aj oni mali lepšie aj horšie rozhodnutia. Nie je to ľahké písklať zápasy, pochopí ten, ktorý to už skúsil.

<30.8.2015>Romy
created by Romy ..:: 2015 ::..