Historicky prvé semifinále Levickej Florbalovej Ligy

Semi-Final

V sobotu, 2.5. sa odohrala prvá časť play-off LFL. V semifinálových sériách sa stretli štyria najúspešnejší v základnej časti.

Buly prvého súboja bolo odpískané o 8:00 a veru bolo sa na čo pozerať. Na jednej strane tohto derby medzi rivalmi nastúpili Delfáci, ktorých zostava bola značne oklieštená. Na strane druhej stála partia dievčaťa a chlapcov z Dobre No, ktorí sa zišli takmer v kompletnej zostave.
DELF-u absentovali piati hráči, čo sa síce odrážalo na vyťažení hráčov avšak nie na ich bojovnosti. Zápas mal grády, bolo v ňom napätie, loptičky sa nedarovali, súboje sa dohrávali...Skóre sa dorovnávalo, vedenie sa otáčalo a tento trend sa skončil až na konci tretej tretiny kedy Dobre No získalo konečné vedenie, ktoré na konci ešte do prázdnej brány zvýšil Tado Fazekaš a skóre sa zastavilo na konečných 8:6. V „kabíne“ tímu Dobre no sa po zápase hráči všeobecne vyjadrovali, že práve takto má play-off vyzerať a na tom sa zhodneme zrejme všetci.

Druhý zápas medzi Dobre no a Delfákmi už tak napínavý nebol. Delfácka lavička sa dočasne zmenšila ešte viac, i keď počas zápasu bola doplnená o svojich stratených. Avšak prehru 2:9 nemôžeme v podaní Delfákov zvaliť len na absencie hráčov. Už prvú tretinu prehrali 1:4 a náskok favorita sa stále len zvyšoval. Bojovnosť sa znižovala, i keď sa úplne nestratila.

Tím Dobre No potvrdil svoje ambície, keď po základnej časti s plným bodovým ziskom postúpil zo semifinálovej série vyraďovacej časti za stavu 2:0 na zápasy. Svoj postup patrične oslávili bezprostredne po zápase, a svoj odchod z hracej plochy zakončili poďakovaním sa verným a bezchybným fanúšikom aj fotkou s nimi.

Druhá dvojica ktorá si zmerala sily v semifinále LFL bol celok Bobří Bandy proti tímu Crazy Oranges. Ich súboj sa ťahal tri zápasy a neskončil podľa prognóz.

Crazy Oranges nám predviedli význam vety „je nás málo“, vzhľadom k tomu že dnes striedali jedného hráča. V tomto prípade to znamená, že v poli ich bolo o šesť menej než Bobrov, ktorých v poli nastúpilo jedenásť. A v prvom zápase Bobri využili svoju prevahu. Ukazovateľ skóre sa v tomto zápase zastavil pri stave 8:5 v prospech Bobří Bandy.

Prognózy väčšiny divákov hovorili o víťazstve Bobří Bandy v druhom zápase, ako aj o nutnom vyčerpaní Oranges, ktoré malo viesť k ich porážke. Tie sa však do bodky nenaplnili, a krušné chvíle pripravili Oranges Bobři Bande hlavne medzi 20.-24. minútou. Počas tejto doby Oranges skórovali trikrát. Dalo by sa povedať, že toto bol naozaj zlomový moment. Zápas sa skončil za stavu 5:3 v prospech papierového outsidera Crazy Oranges a po zaujímavom prekvapení nasledoval rozhodujúci, tretí zápas.

V chvíľach ako táto človek krčí papiere podľa ktorých odhaduje víťaza a začína sledovať divadlo ktoré sa odohráva na hracej ploche. Tretí zápas začal a rýchly úvod zrežíroval Hess, ktorému sa podarilo v priebehu prvých šesť minút skórovať dvakrát. Banda našla odpoveď a začala sa gólová prestrelka, ktorá sa zastavila za stavu 5:7 v prospech Oranges. Séria teda skončila, napriek úspešnému vstupu Bandy do nej, 1:2 v prospech Crazy Oranges. Vyšťavené pomaranče svoj postup, už neskonale unavení, nevládali oslavovať a zrejme už šetria sily na finále.

V súboji o bronz sa teda stretnú Delfáci a Bobří Banda. Kombinácia týchto tímov nám za predpokladu plných zostáv sľubuje rýchle stretnutie a sériu ktorá sa ľahko môže natiahnuť na tri zápasy. V súboji o titul majstra ligy nastupujú proti sebe Crazy Oranges a Dobre No. Úradujúci majster má vo svojich cieľoch jasno a svojmu súperovi dá pocítiť svoje maximum. Je jasné, že nič iné svojim oponentom nemôžu sľúbiť ani Oranges.

Kto bude teda bronzový, a kto sa bude tešiť z titulu majstra LFL? Bude to opäť Dobre No, ktoré srší suverénnymi výkonmi v tejto sezóne a má ambíciu obhájiť svoj titul? Alebo to budú Crazy Oranges, ktorí tento rok tiež nezaháľali a svojimi výkonmi dokázali svojich súperov trápiť i porážať? Nechajme sa prekvapiť a nenechajme si ujsť toto predstavenie, ktoré sa nám ponúkne 13. júna od 8:00 na Spojenej katolíckej škole sv. Vincenta de Paul v Leviciach.

Play-Off pavúk
created by Romy ..:: 2015 ::..