5. KOLO LFL 2015/2016

5. kolo LFL Po výnimke v poslednom kole sa LFL vrátila do svojej "materskej" telocvične a to už po týždni, keď sme odohrali piate kolo. V ňom sme mohli vidieť tesné aj jednoznačné výsledky, výhry favoritov i prekvapenia. Na čelo sa vrátili obhajcovia titulu a Bohovia sa zas vrátili na 4. priečku.

V prvom zápase sa stretli Zlomené Hokejky s Delfákmi. Ich doterajšie súboje pasovali do role jednoznačného favorita Delfákov. A presne tak aj zápas začal, keď sa modrí ujali vedenia už po 40 sekundách a o necelú minútu zvýšili už na 0:2. Zlomené Hokejky ale aj bez svojich letných posíl dokázali vyrovnať skóre i hru. Do konca prvej tretiny sa skóre ešte niekoľkokrát menilo, no domáci stále len doťahovali náskok súpera. V druhej tretine dali oba tímy len po jednom góle, hoci domáci mali výhodu 2 presilových hier tesne za sebou. Bohužiaľ pre nich nevyužili štvorminútovú prevahu ani len na ohrozenie súperovho brankára a tak rozhodla až posledná tretina. V nej si lepšie počínali hostia, ktorí ju vyhrali 5:0 a celý zápas nakoniec jednoznačne 10:4.

V ďaľšom zápase sa stretol nový líder z Bobří Bandy proti Da Bum Tss. A začiatok zápasu veru zaskočil nejedného fanúšika LFL. To zariadili hráči Da Bum Tss, ktorí po 5 minútach prvej tretiny vyhrávali už 3:0. Potom začal ale úradovať Ivo Štarke v drese domácich, ktorý nastúpil len v polovici prvej tretiny, no do polovice druhej tretiny, kedy musel znovu odísť zo zápasu, stihol streliť 4 góly a pomohol tak obrátiť skóre v prospech Bobří Bandy. Tá už vedenie 7:3 nepustila a každému zníženiu skóre hostí kontrovala strelením ďaľšieho gólu. Konečné skóre sa napokon zastavilo na 9:6.

Tretí zápas medzi Delfákmi a FBK Fair Levice A mal byť jednoznačnou záležitosťou domácich. Tí rolu favorita potvrdili aj vo svojom druhom sobotňajšom zápase už v prvej minúte, keďže sa v 26. sekunde ujali vedenia 1:0. Svoju prevahu však domáci nedokázali zúžitkovať na strelenie ďaľšieho gólu, naopak, hostia neustále hrozili nebezpečnými protiútokmi a prečísleniami. Obrana domácich dostávala zabrať a nakoniec v piatej minúte prvýkrát kapitulovala. To hostí naštartovalo ešte viac a po spornej situácii otočili na 2:1 v ich prospech. Odvtedy sa Delfákom podarilo už len dorovnávať skóre, no hostia vždy strelili ďaľší gól. Zápas sa zlomil v 19. minúte kedy sa hosťom v rozpätí 8 sekúnd podarilo skórovať dvakrát a v 25. minúte zvýšili už na rozdiel 3 gólov. Aj keď sa Delfáci ešte snažili s výsledkom čo to urobiť a svojho súpera zatlačili, podarilo sa im už len znížiť na konečných 6:7.

Potom nastúpili proti sebe Da Bum Tss s Dobre No. Aj tento zápas mal jasného favorita v podobe dvojnásobného majstra, ale ani v tomto zápase to nemali favoriti jednoduché. V prvej tretine sa ujali hostia vedenia až necelé 2 minúty pred jej koncom a tak išli do prvej prestávky s najtesnejším vedením. Aj v druhej tretine zahrali domáci dobre v obrane a držali favoritov na uzde skoro 6 minút. Potom sa ale hostia dvakrát presadili a zvýšili na 0:3. Domácim sa ešte do konca druhej tretiny podarilo vrátiť do zápasu dvomi gólmi v rozpätí 12 sekúnd, keď sa presadil Samo Hess, ktorí prišiel pred sezónou zo zaniknutého tímu Crazy Oranges. Hostia opäť zvýšili v úvode záverečnej tretiny dvomi gólmi, čo sa ukázalo ako kľúčové, keďže Da Bum Tss vtedy potrebovali na vyrovnanie streliť 3 góly, no podarilo sa im zaznamenať už len 2 presné zásahy a upravili na konečných 4:5.

Derby FBK A vs. FBK B Na rad prišlo derby medzi áčkom a béčkom tímu FBK Fair Levice. Prvá tretina bola vyrovnaná aj keď mierne navrh mali áčkari, ktorí pôsobili kompaktnejšie a v štvrtej minúte sa aj ujali vedenia. O výsledku sa rozhodlo v druhej časti hry. V nej najskôr strelili ďaľšie dva góly domáci, no hosťom sa podarilo znížiť na rozdiel gólu za pár sekúnd. Avšak áčko opäť zvýšilo ďaľším gólom a tak sme za 10 sekúnd videli až 3 góly. Pol minúty pred druhou prestávkou si domáci ešte poistili vedenie na 5:2 a tak sa dalo predpokladať, že si v tomto kole pripíšu druhú výhru. V poslednej tretine sa presadili oba tímy už len raz a tak v prvom derby vyhral A tím nad B tímom 6:3.

V repríze minuloročného finále playoff sa stretli Dobre No s pokračovateľmi finalistov Crazy Oranges v podobe tímu Bohovia. Aj keď tento zápas sa takmer ani neuskutočnil, nakoľko z tímu Bohov boli v čase oficiálneho začiatku zápasu na palubovke len traja hráči. Keď ich od kontumácie delili už len 4 minúty, zachránil ich príchod 3 hráčov a tak sa zápas s oneskorením 11 minút mohol začať. Prvá tretina bola vyrovnaná, čo sa týka skóre, aj herného prejavu. Nedokázal sa presadiť ani najlepší strelec ligy Laci Ivan za hostí, ani druhý najlepší strelec Ivo Marföldi z domáceho tímu. Domáci pôsobili tímovejšie, no museli si dávať pozor na silný útok Bohov. Zápas bol napínavý a súboje sa dohrávali až dokonca, o čom sa presvedčil aj kapitán a brankár domácich v jednej osobe Dárius Bálint, keď po jednom súboji z dobiedzajúcim útočníkom hostí zostal otrasený. Nakoniec to nebolo nič vážne a po krátkej pauze pokračoval v hre. Zraneniu sa ale nevyhol Laci Ivan, ktorého pri jednej otočke neposlúchlo koleno a z bolesťou musel opustiť palubovku. Do zápasu napokon už nezasiahol a mohol sa len prizerať ako jeho kamaráti bojujú o body. Tí sa držali statočne a vždy dorovnali dvojgólový náskok súpera, keď najskôr na góly Čičmana a Šajbena odpovedali Hronec so Suchardom a následne na góly Kuba Fazekaša s Mirom Suchanským odpovedali v tretej tretine opäť Sucharda s Roškom. O víťazstve domácich ale nakoniec rozhodol dvomi gólmi Tomáš Šivo a vrátil tak svoj tím na čelo tabuľky LFL po víťazstve 6:4.

V poslednom zápase v tomto kole medzi FBK Fair Levice B a tímom Bohovia padlo najviac gólov. Hostia nastúpili aj so zraneným Laci Ivanom, inak by sa zápas nemohol odohrať. Favorizovaní hostia sa síce ujali vedenia po góle Suchardu, no domáci hetrikom Ruda Pataya otočili vo svoj prospech a do prvej prestávky ešte zvýšili na 4:1. Patay sa týmito gólmi dostal na deviatu priečku v rebríčku kanonierov. Do druhej tretiny však už aj Laci postupne rozbehal bolesť v kolene a aj keď krivkajúc, začal obrat v prospech svojho tímu, keď najskôr prihral na gól Roškovi a následne osobne znížil na rozdiel gólu. Outsider v podobe domáceho tímu nechcel pustiť perie tak ľahko. Znova zvýšil na rozdiel 2 gólov, no to už začali Bohovia kombinovať a presnými a rýchlymi nahrávkami decimovať súperovu obranu. Tá bola čoraz viac preťažená a ich rýchle protiútoky boli čoraz viac ojedinelejšie. Bohom sa v úvode poslednej tretiny podarilo vyrovnať aj vďaka presilovej hre a bolo jasné, že obrat je len otázkou času. Domáci ale stále príkladne bojovali a opäť sa dostali do vedenia. Bohovia síce vyrovnali, no FBK Fair stále cítili šancu na prvé body v LFL a Macsady necelých 5 minút pred koncom zápasu opäť strhol vedenie na stranu svojho tímu. To ale bolo zo strany domácich v tomto zápase všetko. Favorit im už skórovať nedovolil, naopak sám najskôr vyrovnal a potom ďaľšími štyrmi gólmi obrátil zápas a získal tak všetky 3 body. FBK Fair Levice B tak aj po veľmi dobrom výkone zostávajú po prehre 7:11 na poslednom mieste bez bodu a naopak, Bohovia sa posunuli v tabuľke na štvrtú priečku, ktorá im zabezpečuje postup do playoff.

<6.12.2015>Romy
created by Romy ..:: 2015 ::..