8. KOLO LFL 2015/2016

Poslednú februárovú sobotu sa odohrala posledná porcia zápasov základnej časti LFL, v ktorej sa rozhodlo o semifinálovom súperovi pre víťaza základnej časti Dobre No. Medzi sebou bojovali na diaľku tímy Bohovia, Zlomené Hokejky a Da Bum Tss (v takomto poradí boli tímy pred týmto kolom).

Rozhodnúť sa mohlo už v prvom zápase medzi Zlomenými Hokejkami a Dobre No. Jednoznačným favoritom boli majstri z Dobre No, aj keď im už v tomto zápase nešlo o nič. Naopak, Zlomené Hokejky museli získať minimálne 1 bod, aby stále živili svoju šancu na playoff. Zápas začal v svižnom tempe a už po necelej polminúte sa prekvapivo ujali vedenia domáci. Hostia onedlho vyrovnali a takto to šlo vlastne celý zápas. Raz viedli domáci, potom zas hostia a tak sa to za celý zápas niekoľkokrát vystriedalo. Tentoraz so šťastným koncom pre Zlomené Hokejky, ktoré zaknihovali výhru 8:7.
Zlomené Hokejky vs. Dobre No A tak Dobre No prehralo iba tretíkrát za tri roky zápas v riadnom hracom čase v základnej časti ligy. Naposledy sa im to prihodilo ešte v ročníku 2013/2014 keď prehrali taktiež so Zlomenými Hokejkami (vtedy 4:5). Odvtedy vyhrali 26 z 27 zápasov a 1 zápas prehrali po samostatných nájazdoch (bez playoff). Oranžoví sú zas zatiaľ jediný tím, ktorý porazil Dobre No 2x v riadnom hracom čase. Týmto výsledkom vypadli z hry o playoff Da Bum Tss.

V druhom zápase bolo jasné, že ak chceli Bohovia postúpiť do playoff, museli bezpodmienečne svoj jediný zápas v tomto kole vyhrať a ešte sa museli spoliehať na prehru Zlomených Hokejok s Delfákmi.
Bohovia vs. FBK Fair Levice A Bohovia (v bielom) začali svoj zápas proti FBK Fair Levice A bez rešpektu a strieľali im jeden gól za druhým. V tom im však pomohol aj súper, ktorého oslabená zostava nedokázala vzdorovať. Hráči len staticky bránili a spoliehali sa na rýchle protiútoky. Ako tak sa držali len v druhej tretine, v ktorej padli po 3 góly do každej bránky. No tá posledná opäť jednoznačne patrila Bohom, ktorí tak v pohodovom tempe zvíťazili 15:5, no museli čakať na výsledok ďalšieho zápasu Zlomených Hokejok. Kapitán tímu Bohov Laci Ivan sa presadil dokopy 13x a opäť sa tak prebojoval na čelo štatistík v bodovaní ako i v góloch, keď v minulom kole musel pre zranenie jeden zápas vynechať a tak stratil svoj náskok.

V treťom zápase sa stretli Dobre No s Da Bum Tss. Keďže hviezdy stratili šancu na playoff a modrí zase vyhrali s prehľadom základnú časť, tak sa zápas niesol v uvoľnenej a priateľskej atmosfére.
Dobre No vs. Da Bum Tss Dobre No sa v 1. tretine ujali dvojgólového vedenia, no žltí ihneď vyrovnali a v druhej tretine dokonca otočili skóre vo svoj prospech. Dobre No ale ukázalo, že nezvykne vypustiť žiadny zápas a vedenie si uchmatlo späť a tak po druhej tretine opäť viedli. V poslednej tretine ešte oba tímy strelili po góle, ale žltí už vyrovnať nedokázali a tak zápas skončil 6:5.

V polovici hracieho dňa sa stretli Delfáci so Zlomenými Hokejkami. Tento zápas pozorne sledovali aj hráči Bohov, ktorým išlo o postup. Domáci (Delfáci) začali zhurta a na prvý gól im stačilo presne 20 sekúnd. Hokejky ale verili v postup a posilnení víťazstvom v prvom zápase sa pustili do súpera s ktorým ešte nikdy v lige nevyhrali ako o život.
Zlomené Hokejky vs. Delfáci Svojím nasadením a pomocou súperovej slabšej koncentrácie nielenže otočili skóre vo svoj prospech, ale ešte v prvej tretine si vystrieľali 5 gólový náskok. V druhej tretine Delfáci znížili na rozdiel 3 gólov a aj tú poslednú vyhrali, no iba o gól. Celkovým skóre 7:9 tak uspeli Zlomené Hokejky a tým dosiahli nielen prvé víťazstvo nad Delfákmi, ale aj prvýkrát za tri roky skončili na inom ako piatom mieste po základnej časti.

Potom nastúpili proti sebe FBK Fair Levice B a Da Bum Tss. Domáci prišli na toto kolo len piati aj s brankárom, čo sa odzrkadlilo na ich výkone. Svojmu súperovi (ktorý mimochodom nastúpil tiež v oklieštenej zostave) dokázali vzdorovať len polovicu zápasu.
FBK Fair Levice B vs. Da Bum Tss No potom sa Da Bum Tss presadili 4-krát v rade a svoj náskok už v poslednej tretine nepustili a dovolili zeleným už len skorigovať na konečný stav 4:8. Da Bum Tss sa tak rozlúčili so sezónou víťazstvom a oproti minulej sezóne si polepšili o jednu priečku v tabuľke, keď si vymenili miesto práve Fair Levice.

FBK Fair Levice B si nestihli ani poriadne odýchnuť a museli opäť nastúpiť na zápas, tentokrát proti Bobří Bande (domáci). Aj v tomto zápase dokázali FBK držať krok su súperom polovicu stretnutia (do stavu 5:4 pre domácich),
Bobří Banda vs. FBK Fair Levice B no potom už odišli kondične a hráči Bobří Bandy sa presadzovali čoraz ľahšie. Strelecké štatistiky si vylepšil hlavne Marek Marko s deviatimi gólmi, ktorému sekundovali Matej Kvočka (3 góly) a rovnako tak Robo Šebeštyén (taktiež 3 góly). Na druhej strane si po dva góly rozdelili Samo Sloboda, Tomáš Máčady a Rudo Patay. Konečné skóre sa zastavilo na 17:6.

Posledný sobotňajší zápas bol generálkou pred semifinále playoff. Stretli sa v ňom totiž Delfáci s Bobří Bandou. Ich zápasy sú vždy prestížne a emotívne a dajú sa označiť za derby zápasy. Tento zápas ale začal pokojne a po 3 minútach sa ujali vedenia červení. No zdá sa, že Delfáci sa zo svojho prvého sobotňajšieho zápasu poučili a nenechali súpera zvýšiť svoj náskok. Práve naopak. Tento raz práve oni otočili skóre a piatimi gólmi zdecimovali hostí. V druhej tretine ďalšími 2 gólmi ešte svoj náskok zvýšili a Bobří Bande už začala dochádzať trpezlivosť aj nápady na prekonanie súperovej obrany. Nakoniec im ale pomohli práve modrí,
Delfáci vs.Bobří Banda ktorí hrou v bránkovisku darovali súperovi trestné strieľanie. To síce nevyužil najlepší červený strelec Marek Marko, ale v následnej presilovke sa presadil najmladší člen Bobří Bandy - Matej Kvočka. Ešte pred koncom druhej tretiny bol však vylúčený aj hosťujúci hráč a aj Delfáci svoju presilovú hru dokázali využiť. Poslednú tretinu zabrali aj hráči Bobří Bandy a nakoniec ju o gól vyhrali, no z celkového víťazstva 12:7 sa radovali modrí. V poslednej tretine nakoniec vzplanuli aj vášne, ale v trošku inej podobe ako sme od tohto zápasu očakávali. To keď hosťujúci búrlivák Robo Šebeštyén neuniesol rozhodnutie arbitra nechať pokračovať akciu po údajnom seknutí, z ktorej následne domáci strelili gól. Svojím nešportovým správaním si vyslúžil najskôr dvojminútový trest, neskôr 10 minútový osobný trest a nakoniec červenú kartu 1 (trest do konca zápasu). Tým sa stal prvým hráčom v našej lige, ktorý dosiahol trest do konca zápasu. Vývoj zápasu to už ale neovplyvnilo. Zápas sa dohral v pokoji a hosťom sa ešte podarilo skorigovať na 12:7.

<4.3.2016>Romy
created by Romy ..:: 2016 ::..