PREVIEW 1.KOLA 2016/2017

Banner 1. kolo 16/17

Sezónu otvoria o 8:00 hod. neustáli špekulanti FBC 44 Bohovia, proti najúspešnejšiemu tímu LFL, aktuálnym vícemajstrom z Dobre No. Nástupcovia tímov Crazy Oranges a Bohovia, tím FBC 44 sú veľkou neznámou a aj keď každý rok chcú prekvapiť a vymyslieť niečo nové, nie vždy sa im to podarí. Dobre No doteraz otvárali každú sezónu a vždy úvodný zápas vyhrali. Aj v tomto zápase budú favoritmi, ale aj tak to môže byť zaujímavý zápas.

V druhom zápase sa o 9:00 hod. proti sebe postavia zlepšujúci sa Da Bum Tss proti renesančnému tímu Zo Stredu Na Stred. Kým v domácom tíme sa cez leto udiali len kozmetické zmeny, hostia sa po minulosezónnom rozdelení FBC Fair Levice do dvoch tímov opäť spojili do jedného, pričom niekoľko hráčov stratili, takže favoritom budú jednoznačne domáci.

O 10:00 sa stretnú vo svojom druhom zápase vicemajstri z Dobre No proti večne štvrtému tímu B4 (pokračovateľ Bobří Bandy). Keďže minulý rok modrí v základnej časti prehrali len 2 zápasy a z toho jeden práve proti Bobří Bande, aj tento zápas môže byť vyrovnaný a napínavý. Favoritom ale budú Dobre No, keďže budú po prvom zápase už rozohraní a B4 si na seba v úvodnom zápase budú pravdepodobne ešte len zvykať.

V nasledujúcom zápase sa o 11:00 stretnú renensanční Zo Stredu Na Stred s obhajcami titulu, ktorými sú Delfáci. Domáci si minulý rok ešte vo farbách FBC Fair Levice A s modrými v jednom zápase poradili, takže ani teraz ich netreba podceňovať, ale ak Delfáci podajú svoj štandartný výkon, tak by to mali jednoznačne zvládnuť.

Na pravé poludnie si sily zmerajú večne štvrtí B4 s nováčikom Danfoss Red Stars. Domáci sú určite favoritom, no hostia budú pre nich veľkou neznámou a môžu poriadne prekvapiť. Hlavne keď majú vo svojich radoch, nielen jedného z najlepších obráncov ligy, ktorý odišiel z majstrovského tímu Delfákov, ale aj 2 najlepších hráčov podľa bodovania v minuloročnom play-off, ktorí mali leví podiel na treťom mieste Zlomených Hokejok práve proti predchodcom B4. V prospech B4 jednoznačne hovoria fakty, že budú už rozohratí z prvého zápasu a hostia budú hrať prvýkrát spolu v LFL.

V predposlednom súboji sa stretnú majstri Delfáci proti prekvapeniu z minulej sezóny, tímu Zlomené Hokejky. Modrí jednoznačne kraľovali v doterajších vzájomných súbojoch, keď z 8 vzájomných zápasov vyhrali 7 a aj teraz budú favoritmi. Hostia po odchode najproduktívnejších hráčov síce káder doplnili o ďalšie talenty, no majstrovský tím je veľmi silný, čo dokázal aj v medzisezónnom vzájomnom zápase na Bátovskom turnaji.

Prvé kolo uzavrú tímy nováčika Danfoss Red Stars a prekvapenia z minulej sezóny, tím Zlomené Hokejky. Tento zápas bude mať zvláštny náboj pre oba tímy, keďže 3 z hráčov domácich minulú sezónu pôsobili v oranžovom drese a naopak jeden hráč Zlomených Hokejok prichádza práve zo Zlatých Moraviec. Môže to byť vyrovnaný zápas a netrúfam si tipnúť víťaza. A možno že liga získa ďalšie derby.

<2.10.2016>Romy
created by Romy ..:: 2016 ::..