PREVIEW 8.KOLA 2017/2018

8. kolo 17/18

"Párty zrazu vyhasína! Žeby nuda?!? Ale čoby!!!" Aj takýmto citátom piesne Horkýže Slíže by sa dalo charakterizovať posledné kolo základnej časti aktuálneho ročníka LFL. O zábavu sa určite nepostarajú Dobre no a ešte stále ani Zo Stredu Na Stred. Oba tímy si svoje karty odkryli už pred časom a ich posledné zápasy odohrajú len zo zotrvačnosti. Tým nechcem povedať, že sa nebudú snažiť. Hlavne ZSNSákom ide hlavne o prekonanie svojho tieňa.

Červené hviezdy budú opäť blikať v play-off, či sa tam prebojujú z 2. alebo 3. miesta je úplne jedno, súpera budú mať zrejme toho istého. Či sa im tento rok podarí naplno zažiariť alebo zasa zhasnú ukáže až play-off. V ich prípade je to hlavne o momentálnej mentálnej dispozícii a súdržnosti celého súhvezdia, prípadne kolidovaniu termínov so zápasmi DFA Nitra. Ale slovami "klasika": "O tom pótom".

Tento rok sa o zábavu zatiaľ starajú iné hviezdy, tie žlté! A tie by rady vypálili rybník bývalým bobrom, čiže B4. Túto sezónu už Da Bum Tss potrápili a porazili nejedného favorita a po katastrofálnom úvode sezóny sa od tretieho kola zlepšovali až sa im podarilo otriasť "fantastickou štvorkou". No dobre, na Dobre no si ešte netrúfli, ale v sobotu sa budú o to aspoň snažiť.

Celá táto detektívka akoby napísaná Agathou Christie mi trochu pripomína Sci-fi príbeh Zlomených Hokejok z pred dvoch rokov. Vtedy mali práve Hokejky prvýkrát možnosť postupu do play-off. No na to však museli v poslednom kole základnej časti poraziť suverénnych Dobre No (čo by ale nebolo prvýkrát), ale čo bolo horšie tak aj Delfákov. S ktorými dovtedy nezískali ani bodík. No ukázali, že na to majú a ako zatiaľ jediný tím dokázali v jednom kole poraziť oba najúspešnejšie tímy LFL. A nokoniec vybojovali tretie miesto!

A teraz sú v tom opäť zapletení aj belasí. Lenže ak chcú mať Delfáci tento rok istý postup, tak musia bodovať. Aj keď to záleží aj od Da Bum Tss. Tí musia vyhrať oba svoje zápasy. Potom určite postúpia. Takže všetko majú vo svojich rukách, nohách a hlavách. Snáď som na nič nezabudol :-)

Jáj aby som nezabudol. Ešte je tu jeden tím, čo môže hrať na husle. B4. Čo o nich? Veru netuším. Sezónu začali dobre. Porazili Delfákov, aj Danfoss, aj Da Bum Tss. Čiže všetkých troch konkurentov z postupovej drámy. Potom ale prišiel výpadok formy. Na celý zvyšok základnej časti. Minulé kolo síce znovu porazili Delfákov, čo by naznačilo, že by sa im forma mohla vrátiť, ale ak chcú postúpiť, tak ich musia poraziť ešte raz! Hm, 3-krát v jednej sezóne poraziť Delfákov. Dámy a páni, uzatvárajte stávky. Ruleta sa roztočila! Hlavná výhra dobrý pocit a možno postup do play-off. 3x za sezónu. Pozerám, že to nedokázali ani Dobre no. No dobre, oni to dokázali 4x hneď v prvej sezóne. Ale načo vyťahovať staré krivdy. Pravdou je, že ak sa to B4 nepodarí, môže sa stať že budúci rok budú zase meniť názov :-(

Tak koliesko sa točí a gulička putuje po dokonale okrúhlom a hladkom povrchu nevyspytateľnej rulety. Na Da Bum Tss sú kurzy vysoké. Možno sa tento rok niekto pekne nabalí. Len Hercule Poirot už pozná vraha.

Miniaplikace

<22.2.2018 - Text aj banner: Romy >

created by Romy ..:: 2018 ::..