SEMIFINÁLE PLAY OFF 2016

Minulú sobotu sa odohrali zápasy semifinále play off LFL 2016. V prvom semifinále sa stretli obhajcovia titulu z Dobre No proti prekvapeniu zo štvrtého miesta Zlomeným Hokejkám a v druhom semifinále zase na seba narazili ambiciózni Delfáci proti so stratenou formou hrajúcej Bobří Bande. V oboch dueloch boli favoritmi modrí, no potvrdiť to museli dvomi víťazstvami.

1. semifinále_01Prvé semifinále bolo celú prvú tretinu prekvapujúco vyrovnané. Šance sa striedali na oboch stranách, ale oba tímy zahrali dobre v obrane. A keď nakoniec útočníci preľstili súperovu obranu, nedokázali prekonať dobre chytajúcich brankárov.
Úvod druhej tretiny ale vyšiel domácim, ktorí sa ujali vedenia po góle najlepšieho strelca modrých v základnej časti - Marföldiho. Vyrovnaný florbal pokračoval aj naďalej až do polovice zápasu, kedy Dobre No strelili svoj druhý gól. A onedlho pri vylúčení druhého najtrestanejšieho hráča základnej časti René Malého zvýšili už na rozdiel troch gólov. Zdalo sa, že Zlomené Hokejky už stratili dych, no opak bol pravdou. Práve po treťom inkasovanom góle pridali na dôraze a dvomi strelenými gólmi v rozpätí 20 sekúnd znížili na rozdiel gólu a tým sa vrátili do zápasu. Do konca tretiny sa im už ale vyrovnať nepodarilo, hoci mali na to dobré príležitosti.
Do tretej tretiny nastúpili Zlomené Hokejky s cieľom vyrovnať a Dobre No zase si zase chceli poistiť svoj náskok ďaľšími gólmi a definitívne rozhodnúť o zápase. Svoj cieľ sa podarilo splniť práve modrým, ktorí do polovice tretiny štyrmi gólmi rozhodli zápas. Hokejky sa gólovo prebrali až za stavu 2:8 a tretím gólom už len skorigovali výsledok, ktorý Dobre No v poslednej minúte zápasu dvomi gólmi ešte zaokrúhlili. Obhajca titulu tak potvrdil papierové predpoklady, keď vyhral poslednú tretinu 7:1 a celý zápas celkovo 10:3.

2. semifinále_01V druhom semifinále sa čakal vyrovnanejší zápas. A veru sa to dve tretiny aj potvrdzovalo. V tej prvej to dlho vyzeralo na bezgólovú remízu, no 48 sekúnd pred jej koncom sa presadili hostia. Napriek tomu sa však do prvej prestávky šlo za nerozhodného stavu, lebo o pol minúty neskoršie sa presadili aj domáci.
Aj druhá tretina bola veľmi vyrovnaná. Súperi sa predbiehali v zahadzovaní šancí a brankári zase v ich zneškodňovaní. Na ďalší gól sme čakali až do 18. minúty. Predtým však ešte v polovici stretnutia potvrdil svoju povesť aj najtrestanejší hráč ligy Robo Šebeštyén, ktorého zákrok na súpera bol odmenený dvojminútovým trestom. Jeho tím síce oslabovku ustál bez gólu, no 3 sekundy po previnilcovom návrate sa predsa len presadili modrí a ujali sa tak vedenia. Ani toto vedenie však nevydržalo veľmi dlho a už po 33 sekundách hostia vyrovnali. Do konca druhej tretiny chýbalo už len 19 sekúnd, keď sa opäť presadili modrí a Bobří Banda tak nezvládla ani koniec druhej tretiny.
Úvod tretej tretiny zahrali lepšie domáci, ktorí po niečo vyše jednej minúte zvýšili na rozdiel 2 gólov. To bol rozhodujúci moment zápasu. Červení sa síce snažili o zdramatizovanie zápasu, avšak nič im nevychádzalo a viac sa už nedokázali presadiť. Nepomohol im ani vyžiadaný oddychový čas. Naopak, domáci využitím presilovky zvýšili na rozdiel troch gólov a nakoniec využili súperovu hru vabank a v poslednej minúte sa presadili ešte dvakrát. Konečné skóre Delfáci - Bobří Banda sa zastavilo na 7:2.

1. semifinále odvetaV ďalšom súboji sa mohlo rozhodnúť o prvom finalistovi. Aj v odvete 1. semifinále bol favorit jasný. No ani Zlomené Hokejky nechceli pustiť kožu ľahko. To potvrdili v úvode zápasu, keď im na prvý gól stačilo 30 sekúnd. Hostia ale už o pár sekúnd neskoršie vyrovnali a o ďalšiu minutú otočili vo svoj prospech. Potom sa ale gólostroj na chvíľu zastavil. Oba tímy sa snažili zodpovedne brániť, čo sa im aj darilo až do 8. minúty, kedy oranžoví vyrovnali na 2:2 dokonca vo svojej oslabovej hre. Keďže sa už do konca tretiny skóre nemenilo, oba tímy šli do prestávky za nerozhodného stavu.
Kým Zlomené Hokejky v úvode prvej tretiny potrebovali na strelenie gólu 30 sekúnd, tak v úvode tej druhej im stačili len 2 sekundy. Hneď po vyhratom buli totiž prudká strela na bránu súpera skončila v sieti. Onedlho sa domáci ujali dokonca dvojgólového vedenia, no v zápätí sa o slovo opäť prihlásil favorit z Dobre No, ktorý v rozpätí 3 minút vyrovnal. Domáci sa tretíkrát v zápase ujali vedenia v 17. minúte ale ani tento raz im to nevydržalo dlho, keď po faule premenili Dobre No trestné strieľanie. 1. semifinále odveta_2Zlomené Hokejky ale ani v najmenšom nemienili tento zápas prehrať a ešte do konca druhej tretiny dvakrát skórovali a do druhej prestávky šli teda s dvojgólovým vedením.
Aj úvod tretej tretiny vyšiel lepšie oranžovým, ktorí zvýšili na 8:5. Po tomto góle si Dobre No vzali oddychový čas. No zdalo sa, že im to nepomohlo, keďže následne inkasovali 9. gól. Od tohto momentu sa ale karta obrátila a Dobre No začali stíhaciu jazdu. 8 sekúnd po inkasovanom góle znížili na rozdiel 3 gólov a potom dokonca dvomi zlepenými gólmi na rozdiel gólu. Zlomené Hokejky sa stiahli do obrany, snažili sa brániť výsledok a vyrážali do nebezpečných protiútokov. Žiaden sa im však nepodarilo využiť, hoci šance si vytvorili a tak Dobre No stále verili vo vyrovnanie. Domáci boli pod neustálym tlakom a tak si aj oni vyžiadali oddychový čas. Keď sa už zdalo, že Dobre No prehrajú, 4 sekundy pred koncom tretej tretiny sa im podarilo vyrovnať a vyžiadali si tak predĺženie.
V predĺžení sa nepodarilo skórovať ani jednému tímu, hoci oba mali na to slušné možnosti. Najväčšiu šancu ale nepremenili Dobre No, keď tesne pred koncom nevyužili únik jedného hráča na osamoteného brankára. A tak prišli na rad samostané nájazdy. V nich mali viac šťastia a pevnejšie nervy Zlomené Hokejky a tak vyhrali a vynútili si tak tretí, rozhodujúci zápas. Týmto víťazstvom dokázali, že ich výhra nad Dobre No v poslednom kole základnej časti nebola náhoda. Konečný stav Zlomené Hokejky - Dobre No 10:9 sn.

2. semifinále odvetaTretí zápas si chceli vynútiť aj hráči Bobří Bandy. No na to museli v odvete 2. semifinále zdolať Delfákov, čo sa im ale naposledy podarilo ešte v základnej časti minulej sezóny. Zápas sa pre nich začal nepriaznivo, keď za sedem minút inkasovali hneď trikrát a ich sen o finále sa začal rozplývať. No červení sa nevzdali a dvoma gólmi v poslednej minúte úvodnej tretiny znížili na rozdiel gólu. Udržali si tým nádej pred druhou tretinou.
V druhej tretine sa oba tímy zamerali hlavne na obranu a nenechali súperovým útočníkom veľa priestoru na skórovanie. A tak v nej padli len 2 góly, keď sa najskôr 2. semifinále odveta_2presadili Delfáci a Bobří Banda neskôr opäť znížila. Po druhej tretine svietilo na svetelnej tabuli skóre 3:4.
Ak si Bobří Banda chcela uchovať nádej na finále, museli v poslednej tretine streliť minimálne o 1 gól viac ako ich súper. Avšak sotva sa tretia tretina začala, Delfáci strelili piaty gól a to bol zrejme zlom v zápase. Hoci sa domáci snažili streliť gól, tentokrát už nedokázali znížiť a udržať si tak šancu na vyrovnanie. Naopak, pod psychickým tlakom robili čoraz viac chýb v rozohrávke a modrí sa dostávali častejšie k zakončeniu. Svoj náskok tak ešte zvýšili a Bobří Bande nepomohol ani oddychový čas, ktorý si vybrala po 7. inkasovanom góle. Delfáci uzatvorili svoj semifinálový gólový účet v 28. minúte svojim ôsmim gólom. Bobří Banda sa ešte 2 sekundy pred koncom zápasu streleným gólom rozlúčila so semifinále a upravila tak konečné skóre na 4:8 v prospech Delfákov

Tak Bobří Banda, ako aj Delfáci si na mená svojich súperov do súboja o bronz resp. o zlato musia počkať do 3.4., nakoľko vtedy sa odohrá tretí zápas 1. semifinále. Bude vo finále opäť Dobre No alebo zažijeme prekvapenie a Zlomené Hokejky porazia aj tretí raz v tejto sezóne najlepší tým LFL? Príďte sa o tom presvedčiť osobne a povzbudiť svojich favoritov 3.4.2016 od 12:00 tradične v telocvični Gymnázia sv. Vincenta de Paul v Leviciach.
<23.3.2016>Romy
created by Romy ..:: 2016 ::..