ZHODNOTENIE 1.KOLA 2016/2017

Leto prešlo a s ním aj pauza od florbalu. Môže sa začať. LFL odštartovala v poradí už 4.sezónu v sobotu, 8. októbra na obvyklom mieste – Spojenej katolíckej škole sv. Vincenta de Paul. A začalo sa hneď zhurta.

Hneď prvý zápas patril bývalým Crazy Oranges, teraz s novým názvom – FBC 44 Bohovia a vicemajstrom z Dobre No. Očakávaného napätia a vyrovnanosti sa v prvej tretine nikto nedočkal, keďže necelé 2 minúty po zahájení zápasu vicemajstri skórovali a o ďalšie 2 minúty nato pridali ešte druhý gól.FBC 44 Bohovia – Dobre No 3:6 V druhej tretine padli 4 góly, 2 na strane Bohov a 2 u vicemajstrov a tak sa konečne zápas zdramatizoval a dal nádej Bohom poraziť odvekých rivalov. Bohom sa však v poslednej tretine nedarilo podľa ich predstáv. Pridali síce ešte 1 gól, no oproti 2 gólom, ktoré im vicemajstri s prehľadom vsietili do bránky, tak prišli o cenné tri body.
FBC 44 Bohovia – Dobre No 3:6

V druhom zápase sa odohralo derby medzi tímom Zo Stredu Na Stred (bývalý FBK Fair Levice A,B) a Da Bum Tss. Bolo ťažké predvídať, ako sa tento zápas bude vyvíjať a hneď prvú tretinu to vyzeralo úspešnejšie pre ZSNS,Da Bum Tss – Zo Stredu Na Stred 9:3 ktorí ju ukončili pomerom 1:0. Da Bumákov to ale správne namotivovalo a už do konca zápasu dovolili svojim protihráčom streliť len 2 góly, pričom Da Bum bránku na druhej strane pekne povymetali. Do novej sezóny tak Da Bum Tss vstúpili úspešne, s troma bodmi na konte.
Da Bum Tss – ZSNS 9:3

3. zápas si zahrali opäť vicemajstri Dobre No so vždy štvrtým tímom B4, známym ako Bobří Banda. I keď nasadenie hráčov B4 zo začiatku zápasu bolo prekvapivé, dokonca v prvej tretine viedli 1:0, vicemajstri sa včas spamätali a nenechali si ujsť ďalšie 3 body.Dobre No – B4 6:3 Keď sa aj B4 podarilo skórovať, Dobre No odpovedali vždy gólom do ich brány. Zápas sa zdramatizoval ešte ku koncu, keď na trestnej lavici sedeli 4 hráči, 2 z B4 a 2 od vicemajstrov, avšak veľa sa toho nezmenilo a na konci zápasu sa tešili z víťazstva Dobre No.
Dobre No – B4 6:3

O najvyšší rozdiel v skóre sa postarali majstri Delfáci, ktorí hneď vo svojom prvom zápase v novej sezóne porazili už zohratých ZSNS v pomere 12:4. Najproduktívnejším hráčom bol M. Srna, ktorý k tomuto víťazstvu prispel 6 gólmi a 2 asistenciami. Vyzerá to, že Delfáci sú odhodlaní obhájiť svoj titul.Zo Stredu Na Stred – Delfáci 4:12
Zo Stredu Na Stred – Delfáci 4:12

Očakávaný zápas LFL nováčikov Danfoss Red Stars priniesol veľa otáznikov. I keď papierovými favoritmi boli hráči B4, nedalo sa s určitosťou hovoriť o ich víťazstve. Nováčikovia totiž nie sú žiadne florbalové béčka. V zápase síce padlo veľa gólov, ale takmer všetky do siete nováčikov. B4 – Danfoss Red Stars 10:4B4 potrebovali získať 3 body, čo sa im aj podarilo zásluhou najmä útočnej dvojice Kvočka ml. – Marko. Neotáľal však ani známy Šebeštyén. Danfoss síce útočili pomerne často, no skvelý Nitranský v bráne B4 im veľa toho nedovolil.
B4 – Danfoss Red Stars 10:4

Svoj prvý zápas v tejto sezóne odohrali aj Zlomené Hokejky. Dostali najťažšieho možného súpera na rozohriate, a to majstrovský tím Delfákov. Delfáci boli po prvom jednoznačnom víťazstve naštartovaní, čo ukázali už po 15 sekundách, keď sa presadil najlepší strelec Kollár. Po druhom inkasovanom góle sa hokejky vzchopili a prvá tretina sa skončila 3 - 2 pre Delfákov. Rovnako sa skončila aj druhá tretina a tak išli Hokejky do tretej tretiny s dvojgólovým mankom. Avšak po 6. a 7. góle Kollára sa dokázali presadiť za Zlomené Hokejky iba bratia Patayovci, čo však nestačilo.
Konečný výsledok Delfáci – Zlomené Hokejky 10:6

V poslednom zápase 1.kola sa stretli tímy, ktoré prehrali svoje prvé zápasy: Danfoss Red Stars a Zlomené Hokejky. Pred zápasom sa hovorilo o novom derby, pretože traja hráči z Hokejok prestúpili pred novou sezónou akurát do konkurenčného tímu. Avšak reči sa nenaplnili. Hokejky absolútne nezachytili úvod zápasu a v 5. minúte prehrávali už 5-0. Prebrali sa až na konci druhej tretiny, keď skóroval Šramko a upravil skóre na 12-1.Danfoss Red Stars – Zlomené Hokejky 14:3Tretia tretina sa už len dohrávala a tak na oboch stranách padlo po dvoch góloch. Bývalí hráči Hokejok nazbierali 11 bodov a pomohli tým svojmu tímu k absolútnej dominancii na ihrisku.
Danfoss Red Stars – Zlomené Hokejky 14:3

<10.10.2016>Bia
created by Romy ..:: 2016 ::..