REVIEW 6.KOLA 2017/2018

Kolo nám otvorili tímy Da bum tss a Delfáci. Túto sezónu odohrali tieto tímy medzi sebou vyrovnané zápasy, výnimkou nebolo ani stretnutie tohto kola. Lepšie do neho vstúpili hráči Da bum tss , ktorí po góloch Nichtu a Haulíka vyhrávali už 2:0. V závere 1. tretiny sa však podarilo znížiť Urekovi. V 2. tretine sme videli veľa súbojov a veľkú bojovnosť na oboch stranách. Do 3. tretiny vstupovali Delfáci s jednogólovým mankom. V nej sa však podarilo ako prvým skórovať hráčom Da bum tss, ktorí zásluhou Ujhélyho vyhrávali 7 minút pred koncom zápasu 4:2. Delfáci však následne zapli na vyššie obrátky a minútu pred záverečnou sirénou vyrovnali zásluhou dlhoročnej opory I. Kušnierika, ktorý tím poslal do samostatných nájazdov. Počas celého stretnutia výborne zachytali obaja brankári. V nájazdoch však brankár Delfákov Petrovič inkasoval 3 góly a nezabránil prehre svojho tímu.
Delfáci - Da bum Tss 4:5 sn

Na ďalší zápas nastúpili proti sebe tímy B4 a Danfoss Red Stars. B4 momentálne zažívajú najväčšiu krízu vo svojej histórii, keď prehrali už 4 zápasy v rade. Nepomohol im ani fakt, že im opäť chýbali útočné opory Marko a M. Kvočka. Na druhej strane nastúpili Danfossáci bez kanoniera Holečku. Prvá tretina sa niesla v opatrnom tempe a skončila sa bezgólovým výsledkom. Do 2. tretiny vstúpili Danfossáci vo vyššom tempe a po góle Lehockého vyhrávali už 4:0. Následne si však tím B4 zobral oddychový čas a začal predvádzať zlepšenú hru. 13 sekúnd pred koncom 2. tretiny sa podarilo Bešinovi presilovkovým gólom znížiť na rozdiel jediného gólu. V 3. tretine však hráči B4 začali opäť zaostávať a po individuálnych chybách si prehrali svoj zápas.
Danfoss Red Stars – B4 8:5

Tretí zápas odohrali proti sebe tímy Da bum Tss a Zo Stredu na Stred. Hráči Da bum Tss sa po zápase s Delfákmi ocitli na pozícii zaručujúcej play-off, čo sa im stalo po prvýkrát počas pôsobenia v LFL. Do zápasu však nevstúpili dobre a hneď v úvode inkasovali gól. Až v 2. tretine sa im podarilo vyrovnať skóre zápasu. Z remízy sa však dlho netešili, pretože o 2 minúty opäť prehrávali po góle kapitána ZSNS Haszicsa. Tento gól však naopak naštartoval hráčov Da bum Tss, ktorým sa v závere 2. tretiny podarilo vyrovnať oslabovkovým gólom strelca Moka. V 3. tretine si víťazstvo poistili a pripísali si do tabuľky ďalšie dôležité body.
Da bum Tss – ZSNS 5:2

6. kolo 17/18

Zápas, ktorý sa začal o 11:00 odohrali tímy Delfáci a Dobre no. Delfáci tento ročník už dokázali trojnásobných majstrov poraziť a po strate dôležitých bodov s tímom Da bum Tss chceli tento úspech zopakovať. Priebeh úvodnej tretiny tomu aj nasvedčoval. Niesla sa vo vysokom tempe, no skórovať sa nepodarilo nikomu. Druhá tretina sa začala veľmi kuríozne. Skórovať sa podarilo T. Fazekašovi hneď z úvodného buly, žiaľ, do vlastnej brány. Svoju chybu však rýchlo napravil a gólom vyrovnal. Počas 2. tretiny ukázali hráči Dobre no lepšiu tímovú hru a pridali ďalšie 3 góly. V 3. tretine sa I. Kušnierikovi ešte podarilo znížiť, potom však v priebehu 6 sekúnd skórovali hráči Dobre no ešte dvakrát, čím uzavreli skóre zápasu.
Dobre no – Delfáci 6:2

Predposledný zápas odohrali tímy ZSNS a B4. ZSNS nedokázali ešte ani raz tím B4 poraziť, no pri súčasnej forme tímu B4 si trúfali na prvé body v tejto sezóne. Skóre zápasu otvoril tím B4 po delovke Bešinu. Po góle pokračovali v tlaku, avšak ich strelecká nemohúcnosť z posledných zápasov sa prejavila aj počas tohto zápasu. Tímovému duchu nepomohol ani vyrovnávajúci gól ZSNS keď brankrára B4 Nitranského „popálila“ loptička a inkasoval z pomerne ľahkej strely. V 2. tretine sa podarilo tímu B4 skórovať dvakrát. Skórovali „stratení strelci“ R. Kvočka a Šebestyén. Do 3. tretiny vstúpili hráči ZSNS s dvojgólovým mankom. Zlepšili svoju hru čoho výsledkom bol kontaktný gól Beláka. Tím B4 však v závere ukázal väčšie skúsenosti a ustrážil si víťazstvo.
B4 - ZSNS 3:2

Posledný zápas tohto kola odohrali proti sebe tímy Dobre no a Danfoss Red Stars. Išlo o reprízu zápasu z minulého kola, kde sa podarilo Danfossákom pripísať prekvapivú výhru. Rovnako dobre nastúpili aj do tohto zápasu, keď sa podarilo skórovať Mištíkovi už po 2,3 sekundách. O pár sekúnd pridali ďalší gól, keď sa presadil Boďo. Úvod ako z ríše snov však Danfossákov uspal a do konca 1. tretiny svoje vedenie aj stratili. Dobre no zapli na vyššie obrátky a v 2. tretine pridali ďalšie 4 góly. Táto kanonáda pokračovala aj počas 3. tretiny, kde vyhrávali už o 9 gólov. Hráčom Danfossu sa podarilo ešte výsledok skorigovať, no pripísali si vysokú prehru. Navrátilec do zostavy Dobre no Littva sa parádne rozohráva. V tomto zápase zaknihoval až 5 gólov.
Danfoss red Stars - Dobre no 4:11

Individuálne hodnotenie tímov:
Dobre no: Pripísali si 2 dôležité víťazstvá a do play-off s najväčšou pravdepodobnosťou postupujú z 1. miesta.
Delfáci: Momentálne figurujú na 2. mieste, čakajú ich však až 3 ťažké zápasy. Dva z nich s 5. tímom LFL B4, na ktorého majú náskok 5 bodov. V tomto kole im chýbali viaceré opory.
Danfoss Red Stars: Tiež nemajú istotu miestenky v play-off, hrajú však dobre aj pri absencii opôr. Debakel od Dobre no je však pre nich varovným prstom.
Da bum tss: Po prvýkrát na 4. mieste. Chýba im posledný dôležitý krôčik k splneniu predsezónneho cieľa. Síce majú pred sebou ťažké zápasy, v tejto sezóne dokázali favoritov neraz potrápiť.
B4: Prehrali 5 zápasov po sebe. Vydreté víťazstvo s posledným tímom ich mohlo vzpružiť. Čakajú ich 3 zápasy , keď vyhrajú všetky, play-off majú isté. Keď však zaváhajú, budú sa musieť spoliehať na výsledky ostatných tímov.
ZSNS: K bodom ešte neboli tak blízko, ako v tomto kole. Hrajú oveľa lepšie ako v úvode sezóny. Dokážu zo seba ešte vytlačiť posledné sily a pripísať si aspoň jedno vytúžené víťazstvo?
Čakajú nás posledné zápasy v základnej časti. Miestenky do play-off však ešte vôbec nie sú isté. Podarí sa tímu B4 úspešný comeback? Potvrdí tím Da bum Tss svoju formu a zaručí si účasť v play-off? Nepodcenia Danfossáci posledné kolá? A podarí sa Delfákom udržať sľubnú pozíciu? To všetko sa dozvieme počas ďalšieho kola, ktoré sa uskutoční 10. februára. Všetci ste vítaní.

<2.2.2018 - Článok je prevzatý z leviceonine.sk>
Text: Roman Kvočka
Foto: Janka Kušnieriková

created by Romy ..:: 2018 ::..