Finále 2014/2015
Trofej LFL
FOTO: T(O)NKA

Očakávaný tesný súboj o tretie miesto, napínavá bitka o titul, problémy s usporiadaním turnaja a slabšia účasť divákov. Aj to prinieslo finále sezóny 2013/2014, v ktorom sa rozhodlo o víťazovi 2. ročníka LFL.

Najskôr sa v súboji o 3. miesto stretli porazení semifinalisti Bobří Banda a Delfáci. Ich vzájomné súboje bývajú ozdobou turnajov LFL a takmer vždy sú veľmi tesné a emotívne. Aj keď vzájomná bilancia oboch tímov hovorila v prospech Delfákov, posledné dva vzájomné zápasy vyhrali Bobří Banda, ktorí avizovali pred sezónou útok na titul. Nakoniec však vzájomnú bilanciu vylepšili Delfáci, ktorí vyhrali oba zápasy a skončili tak na treťom mieste, čo znamená že si oproti základnej časti polepšili o 1 miesto, naopak oproti minulému roku si o 1 miesto pohoršili. Bobří Banda skončila štvrtá takisto ako minulý rok, aj keď po základnej časti bola druhá.
Tu si môžete pozrieť zápis a komentár k zápasu Delfáci - Bobří Banda 12:6, resp. odvetu 8:7.

Odveta zápasu o 3. miesto svojou napínavosťou až do posledných sekúnd udala trend aj do finále, ktoré sa odohralo po prestávke. V ňom sa stretli obhajcovia titulu a suverénni borci z Dobre No, ktorí nestratili ani bod v základnej časti a v semifinále tiež uspeli bez väčších problémov proti tímu Crazy Oranges, ktorého hráči ovládli osobné štatistiky po základnej časti v góloch, asistenciách aj v celkovom bodovaní.

Finalisti sa v základnej časti stretli 2x boli to dva úplne rozdielne zápasy, keď v tom prvom vyhrali Dobre No suverénne 11:1, ale odveta bola veľmi tesná a nervózna. Nakoniec skončila 8:7 pre obhajcov titulu.
Nakoniec rovnakým skóre ale po predĺžení a pre tím Crazy Oranges skončil aj napínavý prvý finálový zápas, v ktorom teda Dobre No prvýkrát v tejto sezóne nevyhralo. V druhom zápase to bola divoká prestrelka oboch tímov a keďže Crazy Oranges nevyužili vedenie 6:1 cca. v polovici prvej tretiny, nakoniec vyhral obhajca z Dobre no najmä vďaka skvelej druhej časti celkovo 14:10. Tým si vynútil rozhodujúci zápas, v ktorom už unavení hráči oklieštenej zostavy Crazy Oranges neudržali krok s rozbehnutým valcom s názvom Dobre No a prehrali pomerne vysoko 2:10. Dobre No tak zaslúžene obhájili titul majstra LFL a postavili latku výkonnosti ešte oveľa vyššie, keď za celú sezónu prehrali v lige len jediný raz a to po predĺžení. Týmto im samozrejme gratulujem.
Tu si môžete pozrieť zápis a komentár k zápasu Dobre No - Crazy Oranges 7:8p., k odvete 14:10 a k rozhodujúcemu zápasu 10:2.

Play-Off pavúk
created by Romy ..:: 2015 ::..